OBJETIU: informar sobre les disposicions mínimes en matèria de senyalització de seguretat i salut en el treball.
miércoles, 22 de noviembre de 2017
SENYALS DE SEGURETAT Y SALUT AL TREBALL
Equips de protecció individual. Una decisió professional.
¿Què és l’equip de protecció individual (EPI)?
L’equip de protecció individual és «qualsevol equip destinat a ser portat o subjectat per la persona treballadora perquè la protegeixi d’un o diversos riscos que puguin amenaçarne la seguretat o la salut, i també qualsevol complement o accessori que tingui aquest fi». L’EPI pot protegir de cops, talls, cremades, soroll, fred, caigudes, inhalació o contacte amb productes químics o biològics, que es poden produir en la realització de determinades tasques.
Els EPI'S...sempre utilitzats de forma complementària a la protección col·lectiva.
Postura corporal a la feina. Ergonomia i estiraments
VÍDEO PER A PREVINDRE PROBLEMES MUSCULARS I D'OSSOS.
Estar asseguts moltes hores seguides afavoreix l’aparició d’algunes malalties relacionades amb el sedentarisme. Alguns llocs de treball que requereixen estar asseguts gran part del dia davant l’ordinador, poden disparar l’augment de pes, la tensió muscular i el desequilibri, la mala postura i el dolor. Per aquest motiu, es recomana fer pauses actives cada dues hores i aprofitar-ne alguna per fer una seqüència d’estiraments, que milloren la flexibilitat i redueixen els efectes negatius associats al sedentarisme.
PRIMERS AUXILIS
ELS PRIMERS AUXILIS: són l'atenció més immediata i provisional que es dóna a una persona accidentada o malalta abans d'ésser atesa en un centre sanitari o per professionals experts dels equips d'emergències.
Davant d'una situació d'emergència de qualsevol tipus sempre cal seguir tres passos, sense alterar-ne l'ordre:
- Protegir-se, protegir l'entorn i protegir la víctima en el lloc on s'ha produït l'accident;
- Alertar els serveis d'emergències mitjançant una trucada telefònica al 112, i
- Socórrer les víctimes accidentades o malaltes, sempre tenint en compte que davant del dubte és millor no actuar.
jueves, 16 de noviembre de 2017
ERGONOMIA EN EL TREBALL
L'ERGONOMIA és l'aplicació d'informació científica sobre els humans al disseny d'objectes, sistemes i entorns per a ús humà.[ Popularment es coneix l'ergonomia com la forma en què les empreses dissenyen tasques i àrees de treball per a maximitzar l'eficiència i la qualitat del treball dels seus empleats. Tot i això, l'ergonomia està present a qualsevol cosa que implica a gent. Els sistemes de treball, esports i lleure o salut i seguretat, són àrees en què s'haurien d'aplicar els principis de l'ergonomia si es dissenyen bé.
Visualitza els vídeos de NAPO... senzills i molt instructius per a thothom!!!
La sèrie de pel·lícules de Napo es produeixen en gràfics per ordinador. Compten amb personatges en el món del treball, que s'enfronten amb problemes de seguretat.
El personatge principal, en Napo i els seus socis s'expressen en un llenguatge sense paraules. Les seves històries tenen un valor educatiu. Provoquen preguntes i estimular el debat sobre aspectes específics de la seguretat en el treball. A vegades es proporcionen solucions pràctiques o condueixen.
martes, 14 de noviembre de 2017
Spot Riscos Laborals
RISCOS LABORALS
La definició de risc laboral apareix en l’article 4 de la Llei 31/1995 de prevenció de riscos laborals, que descriu el terme com «la possibilitat que un treballador pateixi un determinat dany derivat del treball». Un exemple pot ser el del treballador que duu a terme la seva tasca sobre un terra mullat i, per tant, té la possibilitat de relliscar i patir una caiguda.
Avaluació de riscos
Tots els treballadors han de tenir a disposició un informe anomenat «Avaluació de riscos», en el qual es detallen els riscos presents al seu lloc de treball (segons si es consideren greus, moderats o lleus) i les mesures que s’han de dur a terme per minimitzar-los o eliminar-los. Demaneu al vostre cap superior aquesta informació, ja que té l’obligació de facilitar-vos-la.
Riscos al lloc de treball
El vostre cap superior és el responsable d’informar-vos dels riscos relacionats amb les tasques concretes que heu de dur a terme.
Prevenció de riscos laborals.
S'entén per prevenció el conjunt d'activitats o mesures adoptades o previstes en totes les fases d'activitat de l'empresa, per tal d'evitar o disminuir els riscos derivats del treball.
S'entén com a risc laboral la possibilitat que un treballador patisca un determinat dany derivat del treball.
Es consideren danys derivats del treball les malalties, patologies o lesions patides amb motiu o ocasió del treball.
S'entén com a risc laboral la possibilitat que un treballador patisca un determinat dany derivat del treball.
Es consideren danys derivats del treball les malalties, patologies o lesions patides amb motiu o ocasió del treball.
Quina és la normativa de referència en matèria de prevenció de riscos laborals?
La norma marc de referència és la Llei 31/1995, de 8 de novembre de 1995, de Prevenció de Riscos Laborals (LPRL).L'Àngel i el Manel donen la cara per la salut mental
LA SALUT MENTAL EN EL TREBALL
Les persones amb trastorns mentals greus poden presentar necessitats diverses vinculades a la seva problemàtica psiquiàtrica i psicosocial. Moltes d'elles presenten discapacitats o limitacions en el seu funcionament psicològic i social autònom, tenen més risc de patir situacions de desigualtat en el treball i són especialment vulnerables a les situacions d’estrès.
Els trastorns mentals greus, a més, generen una important càrrega familiar. La dedicació a la cura d'una persona amb trastorn mental pot comportar restriccions substancials en la vida social de la persona cuidadora, que s'afegeixen a la preocupació, la pèrdua d’oportunitats laborals i l'afectació de la salut mental.
Per tant, una adequada atenció comunitària integral a les persones amb trastorn mental greu i crònic exigeix la col·laboració de la xarxa pública de serveis socials, que ha de tenir un paper cabdal en l'atenció a les necessitats socials i en el suport a la inclusió social de la persona a la comunitat.
Diries que tens un problema de salut mental a una entrevista?
DISCRIMINACIÓ LABORAL PER RAONS DE SALUT MENTAL
En el context laboral, la discriminació i l’estigma per raons de salut mental són presents en moments concrets, com el procés de cerca de feina o quan ja s’està treballant. En aquest sentit, les dades a l’àmbit del mercat laboral indiquen que l’estigma existeix i dificulta i condiciona el dia a dia de les persones amb problemes de salut mental, que a més acostuma a patir dificultats extra a l’hora de trobar una feina. Algunes dades ho evidencien:
-La taxa d’atur de les persones amb trastorn mental és del 61,9%, 44,2 punts més elevada que la població general.
-El 48,5% de les persones amb problemes de salut mental ha ocultat a la feina el seu trastorn per evitar un tracte discriminatori.
-El 19,5% de les persones amb trastorn mental ha patit burles o escarni a la feina, el 16,9% ha patit aïllament pel fet de tenir un problema de salut mental i el 14,8% s’ha sentit controlat o sobreprotegit.
jueves, 9 de noviembre de 2017
¿USES ELS EQUIPS DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL? - 'Cuida't! Compromís amb la t...
COMPROMÍS AMB LA TEUA SEGURETAT
Un equip de protecció individual, o abreujat EPI, és un equip destinat a ser portat o agafat pel treballador perquè el protegeixi d'un o més riscos de perill per a la seva salut i la seva seguretat.
En el Reial Decret 773/1997, 30 de maig, sobre disposicions mínimes de seguretat i salut relatives a la utilització pels treballadors d'equips de protecció individual s'establixen les disposicions mínimes de seguretat i de salut per a l'elecció, utilització i manteniment dels equips de protecció individual (EPI) pels treballadors.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)